Online stemtraining

In samenwerking met de Open Universiteit ontwikkelden we een online training over stemgebruik. Deze training bestaat uit 9 delen en behandelt in het kort een aantal aspecten van goed stemgebruik. We gaan het onder andere hebben over wat goed stemgebruik nu eigenlijk is, waarom de stem zo belangrijk is, welke stemtechniek het beste werkt in welke situatie en wat jouw stemgebruik zegt over jou.

Gratis

Deze training kun je in je eigen tempo helemaal gratis volgen door de onderstaande filmpjes te bekijken. Dit kan je een eerste idee geven over waar je bij een stemtraining aan kunt werken en wat je er aan zou kunnen hebben. We wensen je veel plezier en hopen dat je er wat van op steekt.

samenwerking-ou.png

intro.png

1. Introductie

In de introductie leggen we uit wat er in de online training allemaal aan bod gaat komen en wat het doel van de stemtraining is.

1. introductie

houding.png

2. Houding

Je houding heeft een grote invloed op de kwaliteit van je stem. In het tweede deel van de training leggen we uit heo dat komt en waar je op moet letten.

2. houding

adem.png

3. Adem

In het derde deel gaan we het hebben over de adem en hoe je ervoor kunt zorgen dat je je adem onder controle houdt.

3. adem

stress.png

4. Stress

Stress heeft invloed op je ademhaling en daarmee je stemgebruik en overkomen. In deel vier bespreken we wat je hier aan kunt doen.

4. stress

toonhoogte.png

5. Toonhoogte

In deel 5 gaan we het hebben over hoe je met je toonhoogte meer impact kunt hebben, meer kunt bereiken en mensen kunt inspireren.

5. toonhoogte

stembuigingen.png

6. Stembuigingen

Stembuiging of intonatie is een belangrijk onderdeel van boeiend en overtuigend spreken. Deel 6 gaat daar over.

6. stembuigingen

overkomen.png

7. Overkomen

Je stem en spraak zeggen veel over je. In deel 7 vertellen we je hoe je bewust kunt omgaan met je stem om beter over te komen.

7. overkomen

accent.png

8. Accent afleren

In deel 8 gaan we je de basis techniek leren hoe je het beste van je accent of tongval kunt af komen als je dat graag wilt.

8. accent afleren

spreektempo.png

9. Spreektempo

In het laatste deel geven we je wat tips en tricks om je spreektempo onder controle te krijgen en meteen ook beter contact te maken met je publiek.

9. spreektempo

Wil je je verder verdiepen in de mogelijkheden van jouw stem?

Als je door de bovenstaande online training enthousiast bent geworden over de mogelijkheden van een stemtraining, neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het samenstellen van de training die het best aansluit bij jouw wensen.

Voor een geheel vrijblijvend advies bel je met 06-13 74 95 76 of stuur je een email naar liselotte@stemkunst.nl. Je kunt ook je gegevens naar ons opsturen met het formulier hieronder, dan nemen wij contact met jou op.