Wat ga je leren?

  • Hoe je je stem gezond kunt houden ook bij grote inspanning.
  • Hoe je je stem en uitspraak kunt inzetten om uw professionele uitstraling te verbeteren.

PE-punten: 7,5 (geaccrediteerd)

Datum: 10.06.2020

Tijd: 9:00u - 17:00u

Locatie: KTV-hoofdkantoor, 't Zand 17, 3811 GB Amersfoort

Kosten: € 285 (excl. btw)

inschrijven

Ik ben nog niet overtuigd >


Meer informatie: 06-13749576 / liselotte@stemkunst.nl

Training uitspraak en stemgebruik

Een heldere uitspraak is van essentieel belang voor uw professionele uitstraling! Uw uitspraak geeft opdrachtgevers niet alleen een eerste indruk van uw taalvaardigheid maar ook van uw energie en persoonlijkheid. Tijdens deze studiedag krijgt u praktische aanwijzingen en oefeningen om uw uitspraak te verbeteren. Daarnaast krijgt u een individuele beoordeling van uw stemgebruik en tips om uw uitspraak te verbeteren.

stemtraining-3.jpg

Stem en spraak zijn theoretisch van elkaar te scheiden, maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk. Daarom worden ze in deze training gezamenlijk aangepakt, maar gaan we ze voor de trainbaarheid toch splitsen gedurende de dag. Theoretisch gezien is de stem het basisgeluid dat gemaakt wordt. Dat kan bijvoorbeeld te hoog zijn of met teveel lucht. Dit heeft vooral consequenties voor je gezondheid, maar natuurlijk ook voor je overkomen. Spraak is theoretisch gezien alles wat gebeurt boven je stembanden; dus hoe de articulatoren (lippen, tong, keelwand, huig, kaak) het basisgeluid vervormen. Zo kun je bijvoorbeeld nasaal gaan klinken of met een accent. Hierdoor kom je vaak niet zo over als je zou willen overkomen en ontstaan er allerlei vooroordelen. Daarnaast krijg je door deze ‘afwijkingen’ vaak onverstaanbaarheid die mensen gaan compenseren door kracht te zetten op hun stem. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Er zijn dus twee aspecten (overkomen en gezondheid) aan stem- en spraaktrainingen die onderling veel met elkaar te maken hebben.

profielfoto-liselotte-hambeukers-stemkunst3.jpg

Liselotte Hambeukers

Uw stemtrainer

De training wordt gegeven door Liselotte Hambeukers van Stemkunst. Liselotte is afgestudeerd als logopediste en tevens aan het conservatorium in Maastricht waar zij solozang Klassiek studeerde. Zij geeft trainingen op het gebied van stem, spraak en presentatie waarbij ze de opgedane kennis en ervaringen van beide opleidingen combineert.


Programma

Ochtend

In de ochtend behandelen we het stemgebruik. Het accent ligt op de gezondheid van de stem en de hoofddoelstelling is dus gezond stemgebruik. U gaat onder andere op zoek naar uw eigen optimale stemgeluid. U ontdekt uw stemmogelijkheden en ontdekt hoe uw stem u kan helpen bij het goed overbrengen van de boodschap.

Middag

In de middag wordt met name de uitspraak behandeld. De nadruk ligt hierdoor op het overkomen met als hoofddoelstelling accentloos spreken en een goede dictie. Dit zijn twee wezenlijk verschillende aspecten van de spraak. Aan een accent kun je horen waar iemand vandaan komt. Een goede dictie zorgt ervoor dat de spraak soepel en pittig klinkt, en aanvoelt. Dit heeft niets te maken met waar je vandaan komt. Iemand met een goede dictie kan dus met een accent spreken en iemand die accentloos klinkt kan een slechte dictie hebben. Voor een goed overkomen is het van belang dat u grotendeels accentloos en met een goede dictie spreekt.

#1

De Stem en Spraak training van Stemkunst is door de klanten van KTV als beste training beoordeeld.

7,5 PE

Deze training is voor tolken en vertalers gecertificeerd voor 9,5 PE (permanente educatie) punten.

"Relevant voor mijn beroepsuitoefening maar ook heel toepasbaar in het dagelijks leven."
Cursist, KTV

Inschrijven voor de training stem en presentatie

Deze workshop organiseren we samen met Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen. De inschrijving voor deze training verloopt via de website van Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen.

Voor meer informatie kunt u bellen met 06-13749576 of u kunt zich direct inschrijven op de website van Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen.

Inschrijven via KTV