Training stem en presentatie

Wat ga je leren?

Dagtraining waarin je leert spreken en presenteren met een goede stemtechniek met speciale aandacht voor hoe stemgebruik en houding het overkomen beïnvloeden. In samenwerking met de Kenniscentrum voor Taal en Vakopleidingen.

PE punten: 9 geaccrediteerd

Kosten: € 275 (excl. btw)

Datum: 09.03.2023 (vol) & 14.09.2023*

Locatie: Nijkerk

*De training in september is te boeken met het STAP budget.

stapbudget.png

inschrijven

Ik ben nog niet overtuigd >


Meer informatie: 06-13749576 / liselotte@stemkunst.nl

Een goede stem voor een goede presentatie

Om de stem gezond te houden en de hele dag door te kunnen spreken zonder stemklachten, moeten we spreken met een gezonde adem-, houding- en stemtechniek. Deze technieken worden uitgelegd en getraind. Deze training zorgt ervoor dat U weet welke gedragingen op het gebied van stem en lichaamstaal zorgen voor het overbrengen van een boodschap met autoriteit, met vriendelijkheid of juist met een lage status. Deze gedragingen worden getraind.

ktv.jpeg

Bij de beoordeling die wij over mensen maken, gaan wij voor een groot deel af op het geluid dat we horen en op de lichaamstaal die we zien. We ontlenen kennelijk allerlei vooroordelen aan stemmen en gedragingen. Zo vinden we allemaal dat lage stemmen meer autoriteit uitstralen en associëren we geknepen stemmen met stress. Een ingezakte houding, geeft een vermoeide futloze uitstraling. In deze training zullen we de verschillende manieren van spreken en bewegen analyseren en leert U deze technieken in te zetten in verschillende situaties.

profielfoto-liselotte-hambeukers-stemkunst3.jpg

Liselotte Hambeukers

Uw stemtrainer

De training wordt gegeven door Liselotte Hambeukers van Stemkunst. Liselotte is afgestudeerd als logopediste en tevens aan het conservatorium in Maastricht waar zij solozang Klassiek studeerde. Zij geeft trainingen op het gebied van stem, spraak en presentatie waarbij ze de opgedane kennis en ervaringen van beide opleidingen combineert.

meer over Liselotte >

Programma

9:30u - 11:00u

Deze cursus biedt praktische informatie over professioneel en gezond stemgebruik. Eerst wordt er informatie gegeven over het adem-stemapparaat. Hoe functioneert het en welke aspecten zijn betrokken bij goed stemgebruik? Er wordt ingegaan op de consequenties van verkeerd stemgebruik voor de gezondheid van uw stem en voor de manier waarop u overkomt. De meest gemaakte fouten in stemgebruik en de juiste oplossingen hiervoor worden uitgelegd.

11:15u - 12:45u

Deelnemers worden individueel gecoacht voor de groep waarbij zij een analyse krijgen van hun stemgebruik. Ze krijgen te horen wat hun goede en slechte stemtechnieken zijn en krijgen gelijk oefeningen ter verbetering van hun stemtechniek. Deze oefeningen worden afwisselend individueel en met de hele groep ingeoefend. Dit is tevens een luistertraining voor de deelnemers die op dat moment niet aan de beurt zijn. Deelnemers kunnen tijdens deze ronde hun eigen leerdoelen op het gebied van hun stemgebruik aangeven.

13:45u - 15:15u

Dit blok bestaat uit twee delen en behandelt presentatietechnieken.

Het eerste deel bestaat uit een half uur praktische informatie waarin inzichtelijk wordt gemaakt welke effecten non-verbale en vocale gedragingen hebben op de indruk die u op anderen maakt. Vervolgens wordt uitgelegd welke non-verbale en vocale gedragingen zorgen voor het spreken met een hoge status (met autoriteit) welke voor een vriendelijk overkomen en welke voor een dienstverlenende manier van overkomen.

Het tweede deel van dit blok trainen cursisten middels verschillende opdrachten (individueel en gezamenlijk) verschillende non-verbale en vocale aspecten van het presenteren en leren ze inschatten in welke situatie en bij welke rol ze welke aspecten moeten inzetten.

15:30u - 17:00u

Dit laatste blok behandelt speciale stemtechnieken die nodig zijn voor het professioneel en gezond uitoefenen van Uw werk in verschillende werkvelden.

Cursisten krijgen de mogelijkheid aan te geven welke speciale stemvaardigheden ze in hun dagelijks werk nodig hebben. Er worden groeps- en individuele oefeningen en uitleg gegeven over een goede fluistertechniek, zaalvullend spreken en het voorkomen van een fluisterstem.

#1

De Stem en Spraak training van Stemkunst is door de klanten van KTV als beste training beoordeeld.

9,5 PE

Deze training is voor tolken en vertalers gecertificeerd voor 9,5 PE (permanente educatie) punten.

"Erg leerzaam, bruikbaar. Deskundige docent die snel resultaat laat zien en weet waar het over gaat."
Cursist, KTV

Inschrijven voor de training stem en presentatie

Deze workshop organiseren we samen met Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen. De inschrijving voor deze training verloopt via de website van Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen.

Voor meer informatie kunt u bellen met 06-13749576 of u kunt zich direct inschrijven op de website van Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen.

Inschrijven via KTV