Stemkunst in mediateksten

Wat ga je leren?

In deze masterclass word je a.h.v. inspirerende media-teksten van BN’ers, gecoacht in je stemgebruik. Klink je expressief? Klopt jouw intonatie? Blijft de ander luisteren? Wordt jouw boodschap gemakkelijk onthouden en begrepen? Horen we een accent? Gebruik je jouw stem ontspannen? Hoe is je ademhaling? Klink je authentiek? Kortom, geloven we jou?

Kosten: € 350 per persoon (inclusief btw), is ook in company te boeken (excl. reiskosten)

Datum: vrijdag 10 juni 2023

Locatie: Cadier en Keer

inschrijven

Ik ben nog niet overtuigd >


Meer informatie: 06-13749576 / liselotte@stemkunst.nl

Hoe word je een veelgevraagd spreker?

Als je interesse hebt in presenteren, blink je vaak in één type tekst uit, maar je bent natuurlijk veel breder inzetbaar als je méér kan. Vandaag ga jij jezelf daarin trainen. Als je overtuigend en geloofwaardig spreekt, zorg je voor aanpassing van jouw tone of voice aan het TV-genre met de daarbij horende doelgroep, inhoud en rol die je hebt binnen het format van de uitzending. Zo gebruik je in informatieve of serieuze programma’s als documentaires, Nieuwsuur of Collegetour, je stem heel anders dan in een amusementsprogramma. Maar binnen één genre zijn er ook weer veel variaties mogelijk. Zo gebruikt de presentator van Zappsport zijn stem heel anders dan die van De slimste mens, Ik hou van Holland of Heel Holland bakt. Hoe klink je jeugdiger, hoe serieuzer, hoe gezelliger en hoe zit je een beetje tussen die laatste twee in?

En hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet verliest? Je kunt namelijk wel veel leren door goede presentatoren na te doen, maar je wilt wel modern klinken en je wil natuurlijk ook klinken als je ultieme authentieke zelf, zodat jij geboekt wordt vanwege jouw persoonlijkheid. Die herkennen we alleen als deze ook doorklinkt in jouw stem. Maar hoe doe je dat?
En hoe zorg je ervoor dat je ook binnen één uitzending blijft variëren in je stemexpressie zodat we van begin tot einde geboeid blijven?

Bij het trainen van de teksten waarbij je in beeld bent, trainen we in de tweede ronde het gebruik van autocue mee door deze te simuleren. Zo weet je ook hoe je dit thuis zelfstandig kunt oefenen.

profielfoto-liselotte-hambeukers-stemkunst3.jpg

Liselotte Hambeukers

Uw stemtrainer

De training wordt gegeven door Liselotte Hambeukers van Stemkunst. Liselotte is afgestudeerd als logopediste en tevens aan het conservatorium in Maastricht waar zij solozang Klassiek studeerde. Daarna volgde ze een traineeship aan de Toneelacademie in Maastricht waar ze later ook lesgaf. Onder de noemer "practice what you preach", presenteert Liselotte ook zelf. Zij geeft trainingen op het gebied van stem, spraak en presentatie waarbij ze de opgedane kennis en ervaringen van dit alles opleidingen combineert.

meer over Liselotte >

Wat komt er allemaal aan bot?

Een een aantal onderdelen staan in de masterclass centraal:

  • Basistechnieken houding, adem, stem en spraak
  • Basistechnieken intonatie: Laat je de inhoudelijke structuur horen in je stemexpressie? De juiste onderliggende boodschap laten doorklinken:
  • De juiste onderliggende boodschap laten doorklinken: Kun je spreken zonder onderliggende boodschap als het zakelijk moet zijn of doelbewust een onderliggende boodschap toevoegen? Kun je urgentie, empathie of hilariteit laten horen of kun je een hele zaal motiveren of zelfs opzwepen?
  • Stemexpressie: Kun je strategische of theatrale pauzes laten vallen en kun je variëren in tempo, toonhoogte, klankkleur en luidheid? Wat is het effect hiervan? Wanneer doe je dit juist wel en juist niet?
  • Je authentieke spreekstijl ontdekken

niels-boszhard.png

‘’Het heeft mij altijd geïnteresseerd hoe mijn vader Ron en oom Carlo Boszhard presentator zijn geworden. Hoe kan ik mijzelf ontwikkelen als presentator? Bestaat er een opleiding of hoe bereik je de top? Op deze vragen kreeg ik tot voor kort geen antwoord. Daarom ontwikkelde ik de Boszhard Academie.’’

Niels Boszhard
Directeur & Presentator

boshard.png

Inschrijven voor de Boszhard academie voor presentatie talent

De masterclass is opgesteld in samenwerking met de Boszhard academie en wordt gegeven door Stemkunst. De inschrijving voor deze opleiding verloopt via de website van de Boszhard academie.

Voor meer informatie kunt u bellen met 06-13749576 of u kunt zich direct inschrijven op de website van de Boszhard academie.

Inschrijven via Boszhard academie